Gezonde voetenconsult

Het doel van het gezonde voetenconsult is het behouden en/of verbeteren van uw voetvorm en -functie door oefentherapie in plaats van steunzolen of samen met het afbouwen van steunzolen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tegen gaan van hallux valgusstand, klauwtenen, ingezakt voorvoet, platvoeten of een naar binnen gezakte lengte voetboog. Allemaal klachten als gevolg van het dragen van schoenen, ook zgn. goede schoenen. Lees hier meer over hoe schoenen onze voeten verstijven, verzwakken en vervormen.

Als de voetvorm goed is, functioneert de voetafwikkeling beter. Als de voetvorm en -functie verbeteren verdwijnen veel klachten zoals pijnlijke voorvoet, achillespeesklachten, peesplaatklachten, vermoeide voeten, enkelklachten of een pijnlijke grote teen knokkel. Klachten waarvoor meestal steunzolen worden aangemeten. Maar als rugpijn heeft krijgt u toch ook niet direct een korset aangemeten? De fysiotherapeut gaat u behandelen en laat u oefeningen doen.

Het doel van dit consult is dat we eerst in kaart brengen hoe uw voeten functioneren en hoe u beweegt. Samen met u maken we een plan om de voetvorm en -functie te verbeteren en van uw klachten af te komen. Na een eerste consult van 1,5 uur zijn er meestal nog 2 consulten van 3 kwartier nodig. In het eerste consult worden de voeten behandelt, leert u uw tenen weer te gebruiken, leert u een correcte wandeltechniek en krijgt u enkele oefeningen mee om dagelijks te doen. In het tweede en derde consult krijgt u verdere behandelingen, controleren we of u de oefeningen goed uitvoert en krijgt u nog enkele nieuwe oefeningen mee. Als er getaped moet worden leert u in het tweede consult hoe u zelf kunt tapen.

Doel van de therapie is om steeds meer de voet op een natuurlijk manier te gaan gebruiken. Dat wil zeggen zo goed mogelijk het blootvoets gaan te imiteren. Dit is de beste training voor de voeten. Onze voeten zijn ten slotte ontworpen door de natuur om er blootsvoets lange afstanden op te wandelen en hardlopen. Alleen we zijn het verleerd. U kunt beginnen om in en om huis op blote voeten of sokken lopen. Buitenshuis is dat wat lastig. Hiervoor is blootsvoets imiterend schoeisel op de markt.

  

Afspraak maken? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 - 49630528.