Hardloopschoenen

We hebben een kleine collectie hardloopschoenen: New Balance, Brooks, Pearl Izumi, Newton en Feelmax. We werken op afspraak. Schoenen kunnen ook per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden besteld en worden toegestuurd.

We verkopen alle soorten hardloopschoenen van "traditioneel" tot minimalistisch. De ene schoen is niet beter dan de ander. Het gaat er om dat uw schoenkeuze past bij uw loopambitie, looptechniek en biomechanische kenmerken. Dit filmpje geeft goed onze visie weer. We kunnen u helpen om schoenen te vinden die bij u passen. Bij de schoenverkoop wordt u altijd met blote voeten gefilmd, met u huidige hardloopschoenen en met de schoenen die u aan het passen bent. Behalve het aanmeten van schoenen, kunnen we u ook adviseren hoe over te stappen naar minimalistische loopschoenen. Ook als u nu op antipronatie schoenen en/of steunzolen loopt. Het is niet zo dat u automatisch beter gaat hardlopen als u dit op minimalistisch / barefoot stijl loopschoenen gaat doen.

Ons advies: begin met uw looptechniek te verbeteren, ga uw voeten flexibeler en sterker maken en gebruik in het dagelijks leven minimalistische schoenen. Deze drie dingen zorgen er al voor dat uw minder gevoelig voor blessures wordt. Kijk later eventueel of ook hardopen op minimalistisch schoeisel bij u past.

Je kunt bij ons cursussen en clinics hardlooptechniek en voetentraining volgen.

   
Newton Distance Newton Gravity Brooks Pure Concept Brooks Glycering  Pearl Izumi Emotion N2  New Balance 1260

  

Minimalistisch / Barefootstijl  

Een schoen die het blootvoets gaan het beste imiteert is een schoen die:

  • Helemaal vlak is (geen hak en geen teensprong) zoals je op blote voeten staat.
  • De dunst mogelijke combinatie slijtzool, tussenzool en inlegzool heeft. De dunste is o.a. Feelmax met een 1 mm slijtzool, maar nog wel met een 1-2 millimeter inlegzool.
  • Geen versteviging van de hiel heeft.
  • Zo flexibel is dat hij helemaal kan worden opgerold.
  • De vorm heeft van een natuurlijke voet. Dus breed bij de tenen en ruim om de voet.

Deze schoen beschermt de voet alleen. Geen steun, geen demping. Om hierop te kunnen hardlopen vergt een transitietijd van enkele jaren. Belangrijker is eigenlijk om in het dagelijks leven beter voor onze voeten te zorgen en daar de schoenkeuze op aan te passen. Lees hier meer over wat de natuurlijke voetvorm en -functie is en hoe ons schoeisel onze voeten verzwakt. Wij geven ook voetentraining.

Schoeisel dat het best het blootsvoets gaan benadert wil of kan niet iedereen dragen. Afhankelijk van of er voetklachten zijn, de enkelflexibiliteit, de dikte van het vetkussen onder de voet, stabiliteit van de voet en de activiteit (dagelijkse leven, wandelen, fitness, hardlopen) kan een keuze gemaakt in:  

  • Dikte van de zool
  • Flexibiliteit van de zool
  • Stevigheid omsluiting hielbeen (zgn. hielkap)
  • Demping van de zool
  • Hak t.o.v. voorvoet hoogte

Van de merken Feelmax, Inov8, New Balance, Newton en Pearl Izumi verkopen minimalistische schoenen. 

Meer lezen? Bekijk de volgende sites:

Newton Running
www.naturalrunningcenter.com